jueves, 3 de diciembre de 2009

VIQUIPÈDIA

El treball de la Viquipèdia consistia en fer una part teòrica i una altra pràctica.

En la part pràctica, havíem de fer una intervenció en aquesta gran enciclopèdia, i el nostre grup vam decidir crear una nova pàgina sobre la “Típula”.

El primer que vam fer va ser crear-nos un compte cadascuna per després poder afegir la informació que vam extreure del treball de recerca de l’Eva Gòmez.

La primera vegada vam tenir un petit problema, ja que no se’ns pujava la informació, però després ho vam tornar a intentar i ja es va veure tot correctament. Al ser la primera vegada que interveníem escrivint a la Viquipèdia, ens vam haver de llegir les normes per escriure correctament. (Jo vaig escriure una part de morfologia.)

Al dia següent d’haver escrit, vam tornar a entrar i vam observa que un home ens havia escrit alguna cosa i ens havia arreglat els títols. Vam investigar una mica sobre qui era, i vam veure que era un dels administradors de la Viquipèdia, i a més també era un buròcrata.

Un altre dia vam veure que una altra persona també havia fet una petita aportació a la web (un bot, que són un tipus de programari que interactua amb la Viquipèdia a través de la Web. Sempre actuen programats per un viquipedista que els controla d'aprop.)

Personalment, crec que ha estat una feina profitosa, ja que la Viquipèdia és una eina que utilitzen moltes persones per buscar informació, i molta gent, inclosa jo, pensava que es podia trobar tot tipus d’informació però m’he adonat que no és així, que a Internet, no podem trobar de tot, sinó que hi ha coses que encara no hi són, com per exemple, informació sobre l’insecte que hem escollit, “la Típula”.

No hay comentarios:

Publicar un comentario