miércoles, 28 de octubre de 2009

ANÀLISI D'ANUNCI

Es veu un home en un bar, el cambrer li pregunta si vol un Donut i l’home contesta que sí. Llavors li comencen a sortir les coses rodones, es troba un bitllet de 10€, una dona li llença un petó, surt al carrer i deixa de ploure de cop… A l’endemà, torna al bar a esmorzar, però no agafa un Donut, llavors tot li comença a sortir malament, es taca amb el cafè, surt al carrer i es posa a ploure de cop...

Els escenaris principals, són: el bar, que és on es menja o no el Donut, i el carrer, que és on succeeixen la majoria d’accions. Es fa un primer pla de la mossegada que li dóna al Donut per tal de que quedi clar que se’l menja. Utilitza una música divertida, que fa pensar a l’espectador que no pot passar res dolent.

Quan surt al carrer, i es veu que deixa de ploure, no enfoquen directament al sol, sinó que es veu com de cop s’aclareja la imatge. També es senten ocells de fons per remarcar que fa un bon dia.

En canvi, el dia que no agafa el Donut, surt una música típica d’”error”, la qual fa pensar que passaran coses desagradables. Aquí també juga amb la llum, per fer veure que plou, s’enfosqueix la imatge.

Podem observar com, en cada acció que li passa a l’home, fa un enfocament de primer pla curt, per tal de que es vegi concretament i accentuar cada acció.

En aquest anunci només apareix un personatge principal. Aquest és un home d’uns 35 anys, el qual degut a la seva vestimenta (tratge i corbata) podem intuir que és un empresari, que treballa en alguna oficina.

“Te apetece un dia redondo?” L’eslògan d’aquest anunci és molt clar. Es refereix, tal com explica l’anunci, que per tenir un bon dia has de menjar-te un Donut, si no el menges, tindràs un mal dia. Per tal d’assegurar que la gent veu l’eslògan, surt en 2 moments, una després d’acabar el dia en que ha menjat el Donut, i l’altre al final de l’anunci. Utilitza un color viu de fons, groc. També surt l’eslògan escrit rodejant a un Donut al mig de la pantalla. A més, és l’únic moment en que hi ha llenguatge oral en l’anunci.

Aquest va ser un anunci molt vist i comentat fa uns quants anys. Trobo que és un anunci divertit i entretingut per la forma d’explicar el que passa si un dia menges o no un Donut. És un anunci molt clar. A més, els exemples de les situacions, són molt exagerades.

Un altre punt interessant, és el fet de poder explicar-ho tot a través del llenguatge gestual. Tot queda molt clar sense haver d’utilitzar el llenguatge verbal.


ANUNCI

No hay comentarios:

Publicar un comentario