domingo, 1 de noviembre de 2009

TÒPICS

Una imatge val més que mil paraules

Aquest tòpic es refereix a que a través d’una imatge ens poden dir moltes més coses o quedar més clar el que ens volen dir que amb paraules. Per exemple, ens poden explicar que ha hagut un gran incendi, però si veus imatges d’aquest, és quan prens realment consciència de lo gran que ha estat l’incendi. Però també, moltes vegades, en altres casos com en anuncis, ens poden enganyar amb les imatges, retocant-les per fer-nos creure el que ells volen que entenguem.

Davant de la televisió, el receptor és passiu

Aquest tòpic ens vol dir que moltes vegades estem mirant la televisió sense prestar-li atenció. Hi ha vegades que una persona esta mirant la televisió però realment esta pensant en altres coses, només està davant de la televisió. Tot i que també hi ha programes que et fan estar actius, pensant... com programes de documentals, que et fan raonar sobre el que t’expliquen.

La violència vista a la televisió o al cinema, genera violència

No estic del tot d’acord amb aquest tòpic, ja que el trobo una mica exagerat. Una persona que mira molts programes violents, si que pot arribar a ser una persona violenta, però algú que mira molts programes violents, ja és violent en un principi. Però, i més actualment, a la televisió hi ha escenes on hi ha violència, és a dir, que tothom veu violència a la televisió, i no per això, tothom és violent. Veure violència a la televisió no és dolent sempre i quant no siguin tots els programes així.

Els mitjans de masses insensibilitzen les consciències

Trobo que aquest tòpic és bastant cert, ja que al ensenyar sempre al telediari per exemple, notícies desagradables com la pobresa a l’Àfrica i ensenyar-nos imatges diàriament, cada cop les persones són més insensibles i aquestes imatges no ens produeixen el mateix efecte que si les veiéssim poques vegades. Ja ho veuen com alguna cosa normal. Tot i que també hi ha persones, que tot al contrari, que al veure aquestes notícies prenen més consciència i es sensibilitzen més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario